Geschiedenis

Frankort & Koning BV is in 1985 opgericht door Martin Frankort en Theo Koning. Deze ondernemers in hart en nieren waren daarvóór ook al actief in de groothandel in groenten en fruit; Martin werkte samen met zijn vader als commissionair in Venlo en Theo werkte als exporteur in het Westland. Strategische kansen vanuit de regio Venlo brachten hen bijeen.

Het pand op het veilingterrein in Grubbenvorst werd al snel te klein en daarom werd in 1992 een nieuw, groter pand betrokken.

In de eerste helft van de jaren negentig werden de eerste contacten gelegd met toeleveranciers van Duitse grootwinkelbedrijven. Dit had een grote omzetgroei tot gevolg.

Bovendien ontstond de noodzaak voor een eigen pakstation. Dit werd in 1996 gerealiseerd met de overname van Van Hooren Pakstation in Groenten, Fruit en Citrus BV.

In 1997 werd een uitbreiding van de bestaande handelsloods in gebruik genomen, waarmee de totale oppervlakte neerkwam op meer dan 16.000 m2.

De geschiedenis van Frankort & Koning kenmerkt zich door het voortdurend inspelen op actuele ontwikkelingen. Hierdoor is Frankort & Koning uitgegroeid tot het bloeiende bedrijf dat het nu is. Ook in de toekomst zal Frankort & Koning blijven anticiperen en innoveren om haar relaties optimale service te blijven bieden.