Frankort & Koning Groep

De Frankort & Koning-groep bestaat uit een aantal vestingen die acteren onder de vlag van Frankort & Koning, in overeenkomst met de missie en visie van de overkoepelende organisatie. In de dynamische wereld van groente en fruit staat elk onderdeel van de Frankort & Koning-groep garant voor hoogstaande kwaliteit en perfecte service.

Het overkoepelend orgaan is Frankort & Koning Beheer Venlo. Deze beheer­maatschappij is gevestigd op Fresh Park Venlo, Nederland. De directie van  Frankort & Koning Beheer Venlo bestaat uit: Martin Frankort, Theo Koning, Leon van den Hombergh, Paul van de Kruijs en Erik Bongaerts.

De Frankort & Koning-groep bestaat uit:

  • Frankort & Koning BV, Venlo, Nederland
  • Frankort & Koning Polska Sp. z o.o. Komandytowa, Krakau, Polen
  • Fruitpartner BV, Maasdijk, Nederland
  • Venlo Fresh Logistics BV, Venlo, Nederland

Frankort & Koning Venlo
De basis van Frankort & Koning is gevestigd in Venlo. In Venlo wordt de schakel tussen bron en klant gelegd, voornamelijk tussen de Nederlandse bron en de West-Europese klant. Maar ook importlijnen en Oost-Europese klanten spelen in toenemende mate een belangrijkere rol. In Venlo werken circa 35 mensen.

Frankort & Koning Polska
Deze vestiging van Frankort & Koning in Krakau is opgericht in 2004, kort voor toetreding van Polen tot de EU. Hier werken 9 mensen. Dankzij de sterke moeder-organisatie is dit een krachtige handelspartner in Oost-Europa, die zich in toenemende mate toespitst op retail-klanten. Naast het verhandelen van Poolse groenten en fruit op de Europese markt legt Frankort & Koning Polska zich meer en meer toe op het steeds belangrijker wordende local for local-principe.